Sfeervolle wandelevenementen in Friesland

Friesland is niet alleen maar een fietsprovincie, het is ook een provincie waar je de wandelschoenen aan kunt trekken om vervolgens urenlang rond te dwalen en je te verwonderen over al het moois dat Friesland te bieden heeft. Je kunt natuurlijk in je eentje eropuit en een bestaande route lopen of juist zonder plan gaan wandelen, maar je kunt ook deelnemen aan een wandelevenement. Voor net dat beetje extra sfeer! Wij zetten de leukste wandelevenementen voor je op een rijtje. Zelf nog suggesties? Laat ze aan ons weten!

De Slachtemarathon

Mateloos populair en niet voor watjes: de Slachtemarathon! Deze marathon gaat over de Slachtedyk van Oosterbierum naar Rauwerd (of andersom) en wordt om de vier jaar gehouden. De laatste keer was in 2016, dus zou er pas in 2020 een nieuwe Slachtemarathon georganiseerd worden, ware het niet dat in 2018 een extra editie (alleen voor wandelaars) gehouden wordt vanwege Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad. Een datum is nog niet bekend.

11-Stedenwandeltocht

Het grootste wandelevenement van Frieslad is de 11-Stedenwandeltocht. In vijf dagen tijd lopen zo’n duizend wandelaars door het open weidelandschap, de dorpjes en de historische elf steden. Aan het einde van de vijf dagen krijgen de deelnemers hun 11-Stedenkruisje. Het is ook mogelijk om slechts één van de vijf etappes mee te wandelen. De 71e editie wordt gehouden van 23 tot en met 27 mei 2017.

Boerderijen Wandeltocht

Dit jaar wordt voor de derde keer de Boerderijen Wandeltocht gehouden in en rondom Haskerhorne. Er kunnen routes worden gewandeld van 6, 15, 20 en 30 kilometer. Langs de routes houdt Friesland Campina op verschillende plaatsen proeverijen en de boeren van de verschillende boerderijen vertellen je alles over het reilen en zeilen op hun boerderij. Deze wandeltocht vindt plaats op 28 mei 2017.

Swaddekuier

Liefhebbers van de Noardlike Fryske Wâlden doen natuurlijk mee aan de Swaddekuier op 1 juli aanstaande. Dit jaar staat de Swaddekuier in het teken van het tienjarig bestaan. Beleving van het landschap is bij deze kuier erg belangrijk.

03 februari 2017

Terug naar nieuwsoverzicht