Help pake en beppe de vakantie door

Volgende week is het voorjaarsvakantie in het Noorden van het land. Een fijne tijd voor kinderen, maar voor grootouders, die vaak tijdens deze vakanties op de kinderen passen, is het nog wel eens lastig. Want hoe vermaak je de kinderen een hele week? In Friesland hebben ze daar iets op gevonden: ‘Help pake en beppe de vakantie door’. Vijfentwintig musea hebben ieder hun eigen activiteiten voor kinderen en hun opa’s en oma’s. Kinderen mogen gratis het museum in, op vertoon van een opa of oma (of andere betalende volwassene).

Activiteiten uitgelicht

De activiteiten in de voorjaarsvakantie zijn stuk voor stuk de moeite waard. Zo maak je in Gemeentemuseum het Hannemahuis in Harlingen een reis door de tijd.

Het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek staat in het teken van dieren. Hier leer je alles over wat dieren met de scheepvaart te maken hebben en kun je tal van opdrachten doen.

In ’t Fiskershúske in Moddergat kun je op 20 februari zelf je eigen tegeltje beschilderen. Ook is er de hele vakantie door de mogelijkheid om een speurtocht te doen door het musum.

Museum Opsterlân in Gorredijk is het toneel van vilt en wol, waar je zelf werkjes kunt maken van vilt.

In het Vlechtmuseum in Oosterwolde kun je allemaal mooie vlechtwerkjes maken. Je kunt hierbij denken aan mooie hartjes, maar ook dromenvangers of mattenkloppers.

Liever naar buiten voor een leuke activiteit? Ook dat kan. In het Bezoekerscentrum Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân Mar en Klif kun je op 21 februari meedoen aan het Levend Ganzenbord met de boswachter van Staatsbosbeheer. Als je zelf wat lekkers meeneemt kun je na de tijd nog gezellig gaan picknicken! Opgave is hier wel noodzakelijk, dat kan op de website www.marenklif.nl.

In het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium kun je je eigen kompas gaan maken. Kunnen pake en beppe direct uitleggen hoe je vroeger de weg vond, toen er nog geen Google Maps was!

En zo zijn er nog tal van activiteiten in Friese musea. Voor het hele programma en alle deelnemende musea neem je een kijkje op www.museum.frl.

15 februari 2017

Terug naar nieuwsoverzicht