Friesland, fietsprovincie bij uitstek

Stel je voor dat je met je hele familie een weekendje vertoeft in Friesland. Wat is dan een activiteit die het goed doet bij zowel de kinderen als bij opa en oma? Daar hoeven wij niet lang over na te denken: fietsen natuurlijk! Friesland is een echte fietsprovincie. Het wegennetwerk is prettig voor de recreatieve fietser en dankzij de relatief korte afstanden van plaats naar plaats is het voor iedereen te doen om een mooi fietstochtje te maken.

Fietsknooppunten in Friesland

Je kunt natuurlijk een bestemming zoeken en daar de kortste weg naartoe nemen op de fiets. Niets mis mee, zeker als je een terrasje in het verschiet hebt of de kinderen een ijsje hebt beloofd. Wil je echter nog meer zien van de omgeving, dan is het een goed idee om door middel van de fietsknooppunten Friesland te verkennen. Dat is heel eenvoudig en bovendien gratis. Met behulp van het fietsknooppuntensysteem kun je zelf je route samenstellen, bijvoorbeeld via internet. Je begint op een knooppunt naar keuze en volgt de nummers van je keuze. Zo simpel is dat!

Prachtige natuurgebieden

In Friesland vind je de mooiste natuurgebieden waar het eindeloos genieten is. Friesland heeft voor ieder iets te bieden. Of je nou houdt van een bosrijke omgeving, of meer een waterfanaat bent; Friesland heeft het allemaal. Wat dacht je van het Drents-Friese Wold? In dit Nationaal Park gaan de fietsroutes door bos, heide en zandverstuivingen. Of toch liever de Friese Meren? In het gebied Lage Midden bevinden zich maar liefst dertig meren. Zeker in de zomerperiode is hier een hele hoop te beleven. Rondom het Skûtsjesilen en de Sneekweek is er een hoop gezellige drukte, maar ook de liefhebber van rust komt nog zeker aan z’n trekken. Voor wie van iets minder vlak houdt om te fietsen is Gaasterland een goede keuze. Het landschap is hier, in tegenstelling tot de rest van Friesland, glooiend van aard.

Ook voor elektrische fietsen

Op steeds meer plaatsen in Friesland zijn er oplaadpunten waar je de accu van je elektrische fiets op kunt laden. Er wordt tevens hard gewerkt om op nog meer locaties oplaadpunten te realiseren, zodat Friesland ook voor de fietser op een elektrische fiets steeds aantrekkelijker wordt. Ben je benieuwd of er bij de bestemming van jou keuze voldoende oplaadpunten zijn? Op de website oplaadpunten.nl vind je een overzicht van alle oplaadpunten in Friesland.

08 juni 2016

Terug naar nieuwsoverzicht