8 redenen waarom je op vakantie moet naar Friesland

Droge worst, de Sneekweek, het Fries Museum; als we doorgaan met opsommen kunnen we misschien wel honderd redenen bedenken waarom je Friesland een bezoekje zou moeten brengen. We beperken ons in deze blogpost vandaag echter tot acht steengoede redenen. Als je na het lezen van deze acht redenen nog niet overtuigd bent om je vakantie in Friesland te komen vieren, dan weten wij het ook niet meer!

1. Friesland is nu nog onbekend terrein voor buitenlandse toeristen
Maar dat duurt niet lang meer! De Chinese toerist is langzaamaan Friesland aan het ontdekken. Chinese toeristen willen de échte Nederland-beleving, en die vinden ze in Friesland. ‘Hindeloopen wordt het nieuwe bedevaartsoord van de Chinese toerist’, kopte de NOS onlangs. Zodra Friesland echt ontdekt is door de Chinezen, zullen andere nationaliteiten vanzelf volgen. Als je geen zin hebt om over Chinezen met selfiesticks te struikelen, is het een goed plan om Friesland binnenkort te bezoeken.

2. In Friesland beleef je de mooiste avonturen op en aan het water

Friesland is een waterrijke provincie. Niet alleen de Waddenzee is een trekpleister, ook de Friese meren zijn een walhalla voor de watersportliefhebber. Met een sloep varen door Nationaal Park de Alde Feanen, met een Stand Up Paddle door de grachten van Sneek of als toeschouwer het Skûtsjesilen beleven; het kan allemaal!

3. Friesland maakt op culinair vlak enorme sprongen

Friesland heeft niet bepaald het imago een foodhotspot te zijn. Geheel onterecht, want als je op culinair vlak aan je trekken wilt komen is Friesland juist een hele bijzondere provincie. Meer en meer restaurants werken louter met bijzondere streekproducten, serveren wijn uit eigen omgeving en ook om mee naar huis te nemen zijn er hele lekkere streekproducten te koop. Wat dacht je van Friese droge worst, Berenburg en sûkerbôle?

4. Onthaasten doe je in de Friese natuur
In de bossen bij Appelscha, op de Waddeneilanden, in het Lauwersmeergebied of juist in Gaasterland; nergens kom je zo goed tot rust als in de Friese natuur. Een halfuur wandelen zonder dat je iemand tegenkomt? Het is mogelijk (maar we garanderen niets)!

5. Ook een feestje bouwen kunnen die Friezen goed

Onthaasten oké, maar wat nou als je juist zin hebt om de bloemetjes buiten te zetten? Ook dat is geen enkel probleem. We tippen voor het komende zomerseizoen onder andere het festival Welcome to the Village bij Leeuwarden, de Sneekweek, het Veenhoopfestival bij De Veenhoop en de Admiraliteitsdagen in Dokkum.

6. De Friese sporten zijn het bezoeken waard
Wie Bart Helmholt in actie heeft gezien tijdens één van de Friese fierljepwedstrijden zal nooit meer beweren dat fierljeppen maar wat ‘slootjespringen’ is. Wat een sportiviteit en kracht komt daar bij kijken! Naast het fierljeppen zijn ook het kaatsen en skûtsjesilen Friese sporten die het bezoeken meer dan waard zijn. Bezoek ook zeker het dameskaatsen!

7. Friesland is dé fietsprovincie bij uitstek
Of je nou een lange toertocht wilt maken, of juist even van je accommodatie naar het dorp wilt fietsen, in Friesland is het allemaal te doen. Friesland staat erom bekend een fietsvriendelijke provincie te zijn en dat dragen we dan ook graag uit. Fietsroutes zijn er in overvloed, maar op de gok erop uit trekken met de fiets is ook prima te doen.

8. Friesland is een te gekke bestemming voor vakanties met (kleine) kinderen

Een lange autoreis naar Zuid-Frankrijk met drie kleine kinderen op de achterbank? Waarom zou je, als Friesland op slechts een anderhalf uur rijden ligt? De kinderen vinden het er fantastisch. Ze maken vriendjes op de camping in hun eigen taal en je kunt uitjes organiseren naar de kinderboerderij, het Natuurmuseum in Leeuwarden of het zwembad om de hoek.

Overtuigd? Boek dan één van onze accommodaties, we zien u graag verschijnen!

23 mei 2016

Terug naar nieuwsoverzicht